Hyönteisiä on syöty tuhansia vuosia, mutta länsimaisessa keittiössä ne tuntuvat vielä hieman ällöttävättä tai epäilyttävä ratkaisulta. Kuitenkin, viime vuosina markkinoille on tullut erilaisia hyönteisruan valmistajia, joista tunnetuin on varmasti ehkä suomalainen Entocube Kuitenkin, maailmalla on suuri ravinnontarve ja hyönteisten syöminen voi olla jokin ratkaisu ongelmaan. Entocuben mukaan, ruokahävikin voi käyttää hyönteisten rehuna niiden kasvattamiseen.
Mitä hyönteisistä sitten voi valmistaa? Mahdollisuuden ovat kuulemma loputtomat ja sirkkoja voi maistella niin kokonaisina kuin jauhettuinakin. Myynnissä on jo sirkkaleipää mutta samanlaisen tuotteen voi valmistaa myös itse lisäämällä tavalliseen sämpylätaikinaan 1dl jauhettuja sirkkoja.
Toinen tuote, joka on tullut kauppoihin kokeiltavaksi, on sirkkamysli. Myslistä voi valmistaa herkullisen, lisäämällä päälle mansikkajugurttia, juoksevaa hunajaa ja muutaman marjan.
Sirkkoja saa myös ostettua kokonaisina ja paahdettuina. Näitä sirkkoja voi käyttää vaikkapa jauhelihan korvikkeena ja hauska tapa syödä näitä sirkkoja voi olla vaikkapa nachojen ja guacamolen kera. Sirkkoja tulee paistaa pannulla öljyssä hetki ennen nauttimista ja päälle voi lisätä mausteet aivan tavallisen jauhelihan tapaan.
Kaikki myyntiin tulleet tuotteet ovat vielä erittäin mietoja, jotta niitä voi rauhassa kokeilla. Sirkkojen koostumus ei juuri tunnu, eikä näy ja proteiinilisä on lähes huomaamaton. Tämä on kuitenkin ensiaskel sille, että sirkkoja opitaan käyttämään laajemminkin ravintona länsimaalaisessa keittiössä.