Kevät lähestyy ja sen mukana myös ihanimmat piknikkelit. Parhain tapa viettää aikaa ulkona koko päivän on nimenomaan ruoan äärellä. Ulkoilmassa syöminen tuo kuitenkin aina omat ongelmansa. Kuinka tehdä ruokaa, joka pysyy hyvänä myös piknikpaikalle asti ja kuinka syödä se välttäen pahimpia sotkuja. Helpot hedelmät ja sipsit saattavat olla houkutteleva ratkaisu, mutta miksi ei syödä hyvin myös ulkoilmassa? Tässä yhdeksän hyvää ja helppoa ruokavinkkiä, joita on mahdollisia valmistaa piknikille.
1. Voileivät ovat hyvä ja helppo ratkaisu pahimpaan nälkään. Ihanana piknikhetkenä ei kannata kuitenkaan tyytyä tavalliseen juusto-kurkkuvoileipään, vaan voileivän pohjaa kannattaa esimerkiksi maustaa kanalla, tsatsikilla tai avokaadoilla. Lisäksi oliivit ja minttu toimivat aivan mainiosti antaen tiettyä lisäpotkua tavalliselle voileivälle. Inspiraatiota on hyvä lähteä etsimään Välimereltä, mutta myös aivan tavallisista kotiruoista.
2. Vartaat ovat myös helppo ja monipuolinen ratkaisu. Piknikille voi helposti tuoda oman matkagrillin tai vartaiden valmistettavat osat voi jo valmistaa kätevästi kotona. Suolaisiin vartaisiin sopivat niin liha, kala kuin erilaiset kasviksetkin. Vain mielikuvitus on rajana! Lisäksi jälkiruoaksi voi sopia esimerkiksi hedelmävartaat, joihin on ujutettu mansikoita, appelsiineja ja meloneita.
3. Kesän suosikkisalaattiherkku on ehdottomasti sinihomejuusto-mansikkasalaatti. Salaatit ovat helppo ja raikas vaihtoehto kuumaan kesäpäivään, ja tämä raikas mutta makea salaatti maistuu varmasti kaikille. Mansikoiden ja juuston lisäksi salaattiin voi heittää saksanpähkinöitä, minttua ja punasipulia. Salaatin pohjaksi voi laittaa vaikkapa normaalia lehtisalaattia tai pinaattia.
4. Paninit ovat helppo pitsan ja voileivän välimuoto. Näihin lämpimiin leipiin on mahdollista heittää mitä vain, mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla reseptiä, johon tulee retiisejä, tuorejuustoa sekä salaattia.
5. Tuorepuuro on ihanan raikas ja terveellinen joka tilanteeseen. Valmista puuro edellisenä päivänä pieniin lasipurkkeihin ja koristele paikan päällä esimerkiksi mustikoilla. Tuorepuuron on aina sama, mutta sitä voi maustaa aina kulloisellakin raaka-aineella, jonka tuntee itselleen parhaaksi.
6. Pastasalaatti on hyvä ja ruokaisa vaihtoehto piknikille, kun ruoan kylmettymisestä ei enää tarvitse välittää. Keitetty pasta, rucola, vihreät pavut ja Ricotta-juusto toimivat oivallisesti yhdessä.
7. Suklaaseen dipatut klementiinit voivat olla ihana ja raikas jälkiruoka. Ne eivät paljon sotke tai vie tilaa, mutta ovat mitä parhain välipala pääruoan jälkeen.
8. Jo nyt muodostunut klassikko, hummus, tuo oivan lisän piknikille dippinä pilkottujen kasvisten kera. Pilko mukaan niitä kasviksia mitä haluat, kuten porkkanaa, kurkkua ja paprikaa. Toimivuus on varmasti taattu!
9. Myös muutkin dipit ovat loistavan käteviä piknikillä. Kannattaa jakaa erilaiset dipit omiin kuppeihinsa koko piknikväen kesken. Näin jokainen voi nauttia omasta dipistään niin paljon kuin haluaa sotkematta muiden dippailuja.
Lähde: Womansday