Mitkä ovat vuoden 2018 ruokatrendit? Tässä viisi vuonna 2018 takuuvarmasti trendaavaa ruokailmiötä.
1. Vegetarismi: Ensimmäisenä tulee tietenkin mieleen vegetaristiruokavalio. Vegetaristituotteet ja annokset ovat lisääntyneet viime vuosina hurjasti, eikä niiden voittokululle näy loppua. Esimerkiksi vuonna 2017 vihis ilmestyi kauppoihin uutena kasvisversiona lihiksen rinnalle. Lihis on helppo myös tehdä itse Myös nyhtökaura on saanut jalansijaa sekasyöjienkin ruokapöytiin.
2. Moctailit: Toinen suuri ruokatrendi vuonna 2018 näyttää olevan alkoholittomuus. Terveellinen elämäntapa on ehdottomasti in. Erilaiset moctailit valtaavat alaa ja niitä tilataan myös maun, ei vain alkoholittomuuden vuoksi.
3. Luomu ja lähiruoka: Luomu on ollut pitkään yksi ruokatrendien kärkikastia. Ympäristön hyvinvointi on entistä enemmän tärkeässä asemassa kuluttajille ja luomun syöntiin nähdään myös terveelliset perusteet. Samaan kastiin voisimme pistää myös lähiruoan syönnin, joka kuluttaa paljon vähemmän ympäristöä kuljetussaasteiden takia ja auttaa lisäksi paikallisia yrittäjiä.
4. Kaura: erilaiset kauratuoteet ovat vallanneet alaa jo vuona 2017. Nyt vuonna 2018 suurin trendi saattaisi olla kauramaito, joka on jo saanut tukevan jalansijan kauppoihin eri merkkien muodossa. Monet ihmiset suosivat nykyään kahviinsa kauramaitoa tavallisen lehmästä tulevan maidon sijaan.
5. Hyönteisruoka: Ehdottomasti kiinnostavin uutuus on varmasti hyönteisruoka. Jo vuonna 2017 lanseerattiin sirkkaleipä ja Espoolainen yritys Entocube On tuomassa sirkkoja kovaa vauhtia suomalaisten ruokapöytiin muun muassa granolan muodossa. Vielä sirkkojen tuomalla proteiinilisällä ei ole paljoa merkitystä ruokavaliossamme, mutta kysymys on ennemminkin totuttelusta niiden syömiseen.